martes, 9 de junio de 2009

Documents personals relacionats amb la vida de la gent







Ens parla de com feien per despistar els avions que passaven per allà. També esplica el sentiment d'angoixa que va patir quan anava als refugis i el sentiment de por que passava quan passejava pels carrers, per la qual cosa preferia quedar-se a casa amb el gos o bé anar a dormir a la parada de metro de Fontana per amagar-se amb altres persones.







Aquest document ens parla de com les dones van ser acceptades davant de la societat durant la guerra. Eren dones de diferents partits que van crear la Unió de Dones de Catalunya, unes van anar al front, altres van substituir els homes a les fàbriques, als col·legis...Tot això va servir per a que es fos acceptant el treball de les dones.






 En aquest text explica com dos nens s'amagaven de les aviacions, s'amagaven en el trigals, als embornals i sota el llit.


       




En aquell moment hi va haver molts assassinats per la simple raó que les persones no compartien els mateixos ideals politics.






Expressa el terror que tenien els nens al pensar que ells i la seva família podien desaparèixer com les altres famílies.


No hay comentarios:

Publicar un comentario